פרופ' מיקי בלוך- אודות

שמי פרופ. מיקי בלוך, נשוי ואב ל – 5 ילדים.
סיימתי את לימודי הרפואה באוניברסיטה העברית בירושלים ואת התמחותי בפסיכיאטריה בבי"ח הדסה בשנת 1993. 
הסקרנות והעניין הקליני והמחקרי בתחום המרתק של הקשר בין הורמונים והנפש התעוררו בי עוד במהלך ההתמחות. בשנת 1994 עם סיום ההתמחות נסעתי להשתלמות (fellowship) מחקרית במכונים הלאומיים לבריאות (NIH) שבמרילנד, ארה"ב שם השתלמתי במשך 3 שנים ב"ענף לפסיכואנדוקרינולוגיה" בניהולו של פרופ' דיוויד רובינוב, מומחה עולמי בתחום הקשר בין הורמונים ופסיכיאטריה. 

תחומי המחקר שלי היו בנושאים של הקשר בין שינויים הורמונליים בהיריון ולאחר לידה לדיכאון שמופיע לאחר הלידה, תסמונת קדם – וסתית, מעורבות של הורמונים שונים, כגון DHEA וטסטוסטרון,
ביצירת תסמיני דיכאון והפרעות מיניות בגברים ובנשים, ועוד. מחקרים הללו פורסמו בעיתונות רפואית בינלאומית מהשורה הראשונה.

משנת 2002 אני מנהל את המחלקה לפסיכיאטריה אמבולטורית (לא אשפוזית) במרכז הרפואי תל אביב (איכילוב) ואת יחידת המחקר של המערך הפסיכיאטרי. בנוסף, הקמתי בבית חולים איכילוב את "המרכז לבריאות הנפש של האישה", מרכז ראשון מסוגו בישראל אשר פועל בקנה מידה בינלאומי, בדומה למֶרכזים הרפואיים מסוג זה הפועלים בעולם (Reproductive Psychiatry). המרכז נותן מענה אינטגרטיבי להפרעות נפשיות אצל נשים הקשורות לשיבושים הורמונליים. בשנים האחרונות אני מקדם כמיטב יכולתי את התחום החשוב הזה אשר כמעט ולא היה קיים בארץ. שנים ארוכות הייתי חבר ב"מועצה הלאומית לבריאות האישה" של כנסת ישראל, ועד היום אני פעיל ב"איגוד הישראלי לפסיכיאטריה ביולוגית" ובוועד ה"איגוד הישראלי לפסיכוסומטיקה במיילדות וגניקולוגיה".

אולם בראש ובראשונה, הזהות שלי היא של רופא קלינאי, פסיכיאטר ומטפל. 
יום יום אני מוצא סיפוק רב ביכולת להקשיב לסיפור האישי של כל מטופל ומטופלת, להבין את צרכיהם הספציפיים, ולעזור להם להתגבר על משברים וקשיים. 

תחום המומחיות שלי – פסיכיאטריה עם דגש על פסיכיאטריה של נשים – הנו תחום בו ניתן לעזור באופן מהיר ואפקטיבי ביותר למצוקות קשות של המטופלות תוך יישום ידע עדכני ומומחיות בתחום שמעט מכירים אותו ואני חש סיפוק רב מקידום הנושא. בקליניקה אני מיישם את מומחיותי בטיפול פרמקולוגי והורמונאלי בשילוב עם התערבויות פסיכותרפיות קצרות במידת הצורך.

אני עובד בשיתוף פעולה עם מיטב אנשי המקצוע מתחום הגניקולוגיה והפסיכולוגיה כדי לתת את מיטב הפתרונות המקצועיים ביותר הן בפסיכיאטריה כללית וכמובן בפסיכיאטריה של האישה.


* מוכר כיועץ לחוות דעת שניה בכל קופות החולים,
  מאושר לקבלת החזרים כספיים בכפוף להנחיות הקופה.


1
דיכאון אחרי לידה שאינו מטופל יכול לגרום לנזק משמעותי לתינוק ולקשר שבין האם לתינוקה, נזק שיכול להישאר גם לאורך שנים. מדוע כדאי לטפל בדיכאון אחרי לידה ולא לחכות שהוא יעבור מעצמו?
2
כתבה בנושא "המגפה השקטה שפרסמה בYNET ובה מסביר פרופסור בלוך על הטיפול היעיל ביותר שיש לדיכאון, מה ההבדלים בתרופות השונות והאם טיפולים משלימים באמת עוזרים
3
אנו שומעים בעיקר על דיכאון אחרי הלידה אך יש הסובלות מדיכאון הריון והמודעות לכך אפסית אם זאת שהרבה לוקות בו. פרופסור בלוך עושה לנו סדר, מהם הסיפטומים, דרכי הטיפול ואם זה משפיע על הלידה או התינוק

קישורים שימושיים